Dr.ing. Băncilă Virgiliu
Vicepreședinte Chimcomplex

Specialist cu o experiență vastă, de 55 ani, în tehnologia și managementul industriei chimice și petrochimice din România.

Dl. Băncilă a fost Director Tehnic – Producție al Combinatului Petrochimic Borzești (CAROM&RAFO&CHIMCOMPLEX) timp de 10 ani (1980-1989), Director General al Chimcomplex timp de 20 ani (1990-2009), Președinte al Consiliului de Administrație al Chimcomplex timp de 9 ani (2009-2018) și Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Chimcomplex din 2018 până în prezent.

A fost Președinte Executiv al Grupului SCR 7 ani (2011-2017) și președinte al consiliilor de administrație al altor companii din SCR.
A coordonat activitatea de cercetare-dezvoltare și de investiții la marile obiective din Combinatul Petrochimic Borzești și Chimcomplex: Soda II, Grupul CIAN-Erbicide, Sodă III, Fungicide tiocarbamice și Electroliză cu Membrane (Sodă M), etc.

Este autorul a 27 de patente de invenții pentru instalații și tehnologii chimice (Alcool izopropilic, PVC – Suspensie, Acetilenă din gaze naturale, Catalizatori de hidrogenare, etc), majoritatea aplicate în Chimcomplex.

În anul 2001 a obținut titlul de “doctor în chimie” la Institutul Politehnic Gheorghe Asachi din Iași.

A absolvit mai multe cursuri de management în țară și în străinătate care i-au permis că conducă și să restructureze activitatea Chimcomplex.
Proiectele remarcabile la care a participat rămân: Soda M, instalațiile de cogenerare și pregătirea achiziției activelor operaționale de la

Oltchim precum și integrarea acestora pentru valorificarea sinergiilor celor două platforme industriale Borzești și Rm.Vâlcea.

Talentul managerial, de construcție și conducere a echipelor de proiect caracterizează întrega sa activitate.