Innovative green technology

Proiectul „Investing in innovative green technology to produce new environmentally friendly polyols at CHIMCOMPLEX”

Comunicat de presă

Chimcomplex SA Borzești derulează pe platforma Râmnicu Vâlcea, începând cu data de 19 aprilie 2022, proiectul „Investing in innovative green technology to produce new environmentally friendly polyols at Chimcomplex”.

Proiectul este co-finanțat în cadrul programului “Dezvoltarea Afacerilor, Inovare și IMM-uri”, conform contractului nr. 2021/331014 încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator de program. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.431.000 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.215.000 Euro. Durata de implementare a proiectului este de maxim 22 de luni.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității Chimcomplex prin investiția într-o tehnologie inovatoare în vederea producerii de noi polioli cu componentă ecologică. Scopul proiectului este promovarea și optimizarea producției de polioli speciali inclusiv validarea împreună cu clienții, adaptând formula în funcție de nevoile specifice ale acestora și crescând capacitatea de utilizare a infrastructurii de producție existente.


Citește Comunicatul de Presă