Producem și comercializăm substanțe chimice anorganice și organice.

Produsele fabricate de Chimcomplex sunt utilizate zilnic pentru producerea a mii de alte produse mai sigure și durabile: de la tălpi de pantofi din poliuretan și spume pentru saltele, la palete de eoliene și baterii de mașini hibride. Produsele noastre ne ajută să ajungem acasă în condiții de siguranță și cu ușurință. Contribuim la creșterea calității vieții pentru o lume mai dinamică și mai confortabilă.

DOMENII DE UTILIZARE POLIOLI

Produsele Petol®  sunt o familie de polieteri polioli utilizați pentru sinteza de produse poliuretanice.
Dezvoltată cu tehnologii proprii, într-un domeniu larg de mase moleculare și funcționalități, familia de polioli Petol® permite sinteza de poliuretani celulari și necelulari cu proprietăți variind de la elastomer până la materiale plastice rigide înalt reticulate.
Poliolii Petol® pot fi utilizați într-o varietate de produse poliuretanice care includ: adezivi, acoperiri, sealant, elastomeri, spume poliuretanice flexibile bloc și turnate, spume poliuretanice rigide.

Auto

 • Polioli pentru spume poliuretanice flexibile turnate la rece (perne scaune) și semiflexibile (planșa bord; volan; tetiere; covoare fonoabsorbante)

Mobilă

 • Polioli pentru spume poliuretanice flexibile bloc standard; spume flexibile bloc cu combustie modificată (CME); flexibile de înaltă reziliență; viscoelastice utilizate ca saltele și material de tapițerie
 • Polioli pentru spume poliuretanice rigide imitație de lemn (ornamente; elemente de mobilier)
  Polioli pentru adezivi; lacuri; agenți de încleiere deșeuri

Consolidare terenuri

 • Polioli pentru sisteme de spumare utilizate pentru consolidări de teren (mine și tuneluri)

Ambalaje

 • Polioli pentru adezivi; cerneală
  Polioli pentru spume poliuretanice semirigide utilizate pentru ambalare obiecte fragile

Construcții

 • Polioli pentru sisteme spume poliuretanice rigide pentru termoizolații (panouri sandviș; uși; conducte; izolații aplicate prin stropire) și etanșări (spume monocomponente)
 • Polioli pentru adezivi; vopsele

Izolații electrocasnice

 • Polioli pentru sisteme spume poliuretanice rigide pentru termoizolații frigidere; congelatoare; boilere.

Strategia de afaceri a companiei este orientată spre menținerea unei creșteri constante și sustenabile.

Compania se angajează să asigure o eficiență operațională și financiară mai mare, făcând din sustenabilitate o parte integrantă a proceselor de business.

Îmbunătățim continuu eficiența producției, reducem impactul asupra mediului, creăm condiții de muncă favorabile și eficiente, păstrăm și menținem sănătatea publică și ajutăm la soluționarea problemelor sociale din regiunile în care ne desfășurăm operațiunile.

Ne angajăm să utilizăm energie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, accesibilă și la prețuri competitive.

În prezent explorăm alternative tehnologice și de investiții care ne vor permite să progresăm în mod sustenabil și progresiv și să asigurăm tranziția energetică prin tehnologia de captare, utilizare și stocare a hidrogenul verde sau captarea și utilizarea dioxidului de carbon.

Monitorizarea permanentă a planurilor noastre energetice și de reducere a emisiilor de carbon urmărește să garanteze excelența operațională a proceselor noastre, care este fundamentală pentru progresul către obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera până în 2030 și de eliminare totală până în 2050.

Piețe

Suntem parte a progresului, producem în mod sustenabil materialele de care societatea are nevoie. Produsele pe care le dezvoltăm au o aplicabilitate largă. Explorează piețele pe care activăm, produsele și utilizarile posibile pentru acestea.

Construcții

Industria Auto

Industria Mobilei

Producerea energiei verzi

Industria textilă

industria extractivă

Află mai multe