Ștefan Vuza
Președinte Chimcomplex

De când și-a înființat propria companie în urmă cu 30 de ani, Ștefan Vuza a continuat să dezvolte afaceri de succes în industrie. Fondator al SCR GRUP, a crescut sistematic și s-a îndrăgostit de Chimcomplex, o companie chimică românească cu tradiție. După cumpărarea sa, visul său a fost să reînvie industria chimică din România, iar în 2018 a achiziționat activele Oltchim. Pas cu pas a construit în industria chimică românească un colos – Grupul CRC (Compania Română de Chimiei) format astăzi din 18 companii. Dl. Vuza conduce Chimcomplex S.A. Borzești din 2018 din poziția de Președinte.

Acesta pune accent pe inovație: în produse și aplicații noi pentru reducerea amprentei ecologice, dar și în proiecte vizionare pentru realizarea Pactului Verde.

Este absolvent al Școlii Militare și ASE – Relații Economice Internaționale; Finanțe – Bănci și licențiat în Științe Juridice la Facultatea de Drept – Universitatea București. Are 3 mastere în: Tranzacții Economice Internaționale, Psihologie Industrială și Organizațională și Științe Politice și un doctorat în economie la Universitatea Babeș Bolyai, Cluj – Napoca.

Este un iubitor de munte, pasionat de Lego și filantrop care nu obosește niciodată să transforme ideile în realitate.